2012. november 30., péntek

Birkamentés

Ma tettünk-vettünk, amit kellett. A nagy fehér főnök reggel érkezett, hogy megbeszéljük a következő két hét történéseit, ami még visszavan. Két hét... el sem hiszem. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere. Úgy el fog repülni, hogy észre sem vesszük. Aztán mehetek vissza a mókuskerékbe. :-pp

Kb. egy órába telt, hogy mindent átrágjunk, utána még egy kis pakolászás következett, majd felmentünk  a majdani építkezés területére összeszedni a korábban Mike-kal a hüllőfelméréshez kirakott lapokat; meg lecsekkolni, hogy az ott talált borzüregeket használja-éé valaki. Hüllőt persze nem találtunk, az üregeknek viszont volt látogatója. Most a lazán odaillesztett botok helyett fűcsomót raktunk a bejárathoz. Nem tudom, mi a különbség a kettő között, de majd Mike elmondja egyszer, talán. 

Az egyik sövénynél egy magányos birkával találtuk szembe magunkat. Először azt hittük, barátságos jószággal van dolgunk, de mikor végül megpróbált volna elugrani előlünk és az összetekert szederindák a levegőből visszarántották, már nem a röhögés volt az első gondolatunk, pedig így utólag végiggondolva még akár vicces is lett volna a jelenet. 4-5 db jó tüskés szederinda úgy összecsavarodott egy nagy ággá, mintha kötél lett volna és a gyapjánál fogva a sövényhez kötözte szerencsétlen állatot. Úgy kellett levágnunk szegényről, még jó, hogy nálam volt a svájcibicskám. :-) Először kicsit megijedtem, mert piros volt a bundája, de csak le volt festve. Nem lett semmi baja, szépen elfutott aztán. Már érdemes volt felkelni! :-)

Ebéd után a fiúk elvitték a hulladékudvarba a lerobbant régi mosógépet végre, meg néhány délelőtt kiselejtezett bútordarabot és a bevásárlást is lerendezték, mialatt mi Lillával lementünk a folyóra felírogatni az ott időző madarakat. Nem emlékszem, hogy láttam-e valaha ilyen alacsonynak a folyót. Múlt héten még magassági rekordokat döntögetett, úgyhogy átlagos vízállásúnak mondható a Dart. ;-)



Este vacsora, netezés, aztán alvás. Jah, és a programozott üzemmód helyett folyamatosra kapcsoltuk a fűtést. Kicsit hideg van, pedig épphogy csak fagy. A fiúk szerint a párás levegő miatt érezzük hidegebbnek. Lehet, hogy igazuk van, de azért csak durmoljon az a kazán! :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése