2012. december 10., hétfő

Már csak 8 nap...

Nem akarok senkit elkedvetleníteni, de ma a fűben fekve készítettem ezt a képet. Bocsiiiii!! :-)


Azért valójában irigykedem a hóra. Tuti elolvad, mire hazamegyünk! :-(( 
Ez az utolsó munkás hetünk. Jövő hétfőn már csak karácsonyi ebéd lesz, utána búcsúbuli, aztán kedden repülünk haza. :-) Már várom, de azért még igyekszünk kiélvezni az utolsó itt töltött napokat. Próbáljuk magunkba szívni a tájképet, a dombokat (a napsugarak mellett persze), ezek nagyon hiányozni fognak! Mint ez a fa is pl. Az én képernyőmön nem jön át, nem tudom, hogy máshol milyen, de a csupasz ágak arany színben rikítottak az egyébként árnyékos domboldalon. Múlt héten láttunk egy hasonlót a farmról, ott egy másik domb takarta el a lemenőben levő napot, csak a legelőn levő magányos fát érték el a sugarak. Na aaaz még ennél is fenomenálisabb volt!! Szebb formája is volt, kevesebb ággal és világosabb törzzsel. A háttérben a másik domb zöld legelője. Mindent sötét árnyék borított, csak az a fa rikított ki a környezetből aranybarnára festve.


Nah, de vissza a dolgos hétköznapokhoz. Hétfő, ergó kertészkedés. A ház melletti domboldalon szedegettük ki a vadvirágos rétnek szánt kis területről a szederindákat. Szépen gyökerestül, óvatosan, hogy ne hajtson újra. Ez volt az ukáz. Komolyan is vettük, vella-szerű izével lazítgattuk a talajt, és szedegettük óvatosan a baromiszúros cuccot, amíg Henriett oda nem jött egy kapával és el nem kezdte tőből kicsapkodni a hajtásokat... Motivációkezelésből elégtelen. :-)

Ebéd után madárfelmérés, aztán már sötétedett is. Hiába no, december van. Vásárolni viszont holnap fogunk, úgyis mennénk karácsonyi vásárba megint, meg Mike-ot is el kell hozni a vasútállomásról. Legalábbis nagyon reméljük, hogy holnap érkezik!!

Na megyek, csinálok egy kis rántottlevest. Egyrészt, mert nincs más ötletem kajára, amit a semmiből össze tudnánk dobni, másrészt, mert holnap nádvágás lesz, és ennél jobb melegítőt nem tudok most elképzelni (a pálinkán kívül persze, de az nem áll rendelkezésre), amit szabadtűzön seperc alatt készre tudnánk forralni. :-) Nem várom! Igyekszem majd nem elfelejteni lefényképezni a párnával kitömött halásznadrágomat. ;-))
.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése