2012. szeptember 15., szombat

Kulináris élvezetek

A tegnap esti vacsora kimaradt az előző beszámolóból. Talán nem véletlenül, megérne egy misét! Mike curry-t dobott össze, ehhez  készített Kate egy blackberry crumble-t. Naaaeeeeezzzzkééész!!! :-) Mire hazamegyek, megtanulok krámbölt sütni, az tuti. Kevés ennél jobb süteményt ettem eddig! Sajna elfelejtettem lefényképezni, de a neten van ezer kép róla, íme az egyik:


Az íze a látványnál is sokkal, de sokkal jobb volt. Fenomenális sütemény, aki még nem próbálta, tegye meg! Természetesen frissen készített (még meleg) vanília pudinggal leöntve fogyasztandó. A blackberry-n kívül lehet mással is készíteni egyébként (már ha érdemes persze). :-)

A szeder egyébként a mindennapunk része lett. Tízórai és uzsonna frissen szedve, egyenesen a bokorról. A munkából hazafelé jövet, vagy reggel oda. A felmérés közben az úton, vagy a kiránduláson. Áááhhh, elmondani nem lehet! 





















A mai vacsorát Laci prezentálta. Pffffffffkééééész, tele vagyok teljesen! Nah, de kezdjük az elején. Megvettük délután a hozzávalókat, meg beáldoztuk pár fontnyi zsebpénzünket egy kis vörösborra. Asszem eljutottam arra a pontra így két hét után, mikor már nem számolom át forintra a fontot. Nem érdemes. Ez alapján rohadt drága minden. :-ppp

Mikor hazaértünk (volt vagy 7 óra este) nekiálltunk a vacsorának. A recept szerint 10 perc előkészület, 2 óra sütés. Nem számoltunk túl korai kajálással. :-) A mi Lacikánk szépen előkészített mindent, megrakta a tálat, miközben mi csajok koccintottunk az egészségére, csak hogy jól sikerüljön minden. ;-)

















Meg is lett az eredménye. Jó hangulatban telt a várakozás, és a végeredmény fenomenális volt. Szerintem a hét kajáját ettük ma. Meg is szavaztuk Lacinak a vacsoracsata győztese címet. Már csak azért is, mert megspékelte az egészet egy jóféle brownie-val. Le a kalappal!!









A buli ekkor már a tetőfokára hágott. Ez alatt azt kell érteni, hogy ültünk az asztal körül, kajáltunk, és a youtube-ról válogattuk a févörit számainkat sorban. Nagy volt az ereszdelahajam! :-) Ízelítőül egy-két muzsika, nagyjából időrendben. Kossuth Lajosnál még a vendéglátóik is jelen voltak, úgyhogy kaptak egy kis ízelítőt a magyar virtusból (négyen énekeltük a Csík-kal együtt a nótát) :-).





Jah, egyébként ma megtörtént az egyéni célok és tervek meghatározása, miután felmértük a madárállományt a folyónál és letöltöttük a vidra-kameráról a fényképeket. Asszem kezdhetjük felkötni a gatyeszt. Két hét múlva kiselőadást tartok a farm által megpályázott HLS programról. Angolul. Fabelhaft! :-)




1 megjegyzés:

  1. Jaja, ezeket mind tanuld meg, szerintem is!
    Bea aszongya ez a morzsasüti itthon, uh hajrá, összemérhetitek tudásotokat, ha hazajöttél, majd én kóstolok-bírálok :)

    VálaszTörlés