2012. szeptember 6., csütörtök

Megkezdődött a munka...

...pedig azt mondták, hogy még nem is fog. Irgum-burgum. Egyébként jó volt. Az időjárás még kitart, még tán meg is fogott a nap egy kicsit. Fát válogattunk (kézzel), aminek nem nagyon láttam az értelmét először, de aztán este rákérdeztünk, hogy vattafak. A nehéz munkát gépekkel megcsinálták előttünk (kiszedték a felesleges bokrost) olyan emberek, akiknek sok-sok órabért kell fizetni, ezért az időigényes munkát velünk csináltatták meg. Kiválogattuk az otthagyott fát használható, eltüzelhető és égetnivaló frakciókra. Ez utóbbiba sok tuskó belefért volna még. :-) Viccet félretéve... olyan karvastagságnyi ágakat kellett elégetnünk, amit akármelyik szegénységben élő ember örömmel elvitt volna otthonra tüzelni, ingyé. Közben voltak más önkéntes csoportok is, pár dawn-kóros emberke, meg néhányan kisebb értelmi fogyatékossággal. Jó fejek, kedvesek, barátkoznak, éééés megértem őket!! Angliában értelmi fogyatékosnak számítok, ha a beszédkészség alapján mérik az IQ-t! :-)

Délben ettünk egy kis hómméd szendvicset, aztán nekiálltunk a délutáni melónak, ekkor már a másik két útitársam is csatlakozott. Jah, mert hogy négyen vagyunk, és a mai volt az első nap, mikor két külön csapatban dolgoztunk, akarom mondani ma voltuk először két csapatban külön. Amúgy meg nem ártana bemutatnom őket tényleg, mekkorabunkóvagyok! Szóval négyen vagyunk, két fiú és két lány, én vagyok az egyik lány (ha ez valakinek nem lenne egyértelmű). A másik csajszi Lilla. Jófej, nyitott teremtés. És nem csak azért, mert ő is olvassa a blogot. ;-)) Itt van még velünk Dávid és Laci is (vagy Lacika, bár nem olyan kicsi). Ők a fiúk. :-) Jófejek mindketten, szerencsére jó a társaság. Remélem marad is a hosszú összezártság alatt/ellenére is! Mike tanít minket angolra, meg egy-két programot vele csinálunk. A házigazdáink Jack és Kate. A megérkezésünk napján készített vacsorázós képen balról jobbra haladva látható Lilla, Kate, Jack, Dávid és Laci. Akit érdekel, beazonosíthatja őket.

Naszóval... délelőtt Dáviddal égettük a fölösleges bozótot, délután csatlakozott hozzánk Lilla és Laci is, akkor az erdő széléről kivágott bokrokat/ágakat daraboltuk fel és tüntettük el az útból. A vastagabbját egymásra halmoztuk bástyaszerűen (állítólag jó búvóhely a rágcsálóknak, később meg, ahogy lassan rohad, szépen összeomlik majd), a kis ágakat meg visszadobáltuk az erdő aljába, hogy ne legyen útban a sok "szemét". Jól elfáradtunk, jó nap volt. Visszatérve magamra vállaltam a főzést abban a hitben, hogy paprikáskrumplit dobok össze. Azonban rájöttünk, hogy a hétfőről (igen, hétfőről) maradt még "egy kevés" rizs, amit el kellene tüntetnünk végre. Úgyhogy főztem egy kis cucc-ot (ez lett a neve). Volt még egy kis maradék sárgarépa, meg cukkini (hehe :-D, erről eszembe jut az angol-magyar szleng szótár, aki tudja mire gondolok, az vigyorogjon velem), meg hagyma, felöntöttük egy kis paradicsomlében úszkáló babbal. Zöldfűszerrel meg kolbásszal (sausage, ha elfelejtette volna valaki) megbolondítva egész finomra sikeredett.  Kate, mikor meglátta a köretet, közölte, hogy holnap már nem eszünk rizst, dobjuk ki a maradékot. Este imába foglalom a nevét!

Holnap átugrunk Totnes-be körülnézni és bevásárolni. A hétvége szabad lesz, bár szombaton madárgyűrűzés lesz itt a farmon, ahova nyilván becsatlakozom, este meg csillagnézés Mike-kal valahol a tengerparton, amit nyilván nem hagyunk ki! Szóval az első hétvégénk nem a pihenésről fog szólni.

Képet ma nem rakok fel, mert csak. Na egyet azért mégis! Katának szeretettel...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése