2012. szeptember 15., szombat

Nyugaton sincs kolbászból a kerítés

Ha mégis, azt már rég megettük volna. ;-)

A nap képe még csütörtökről, mikor a farmon szippantották a trágyát az istállóból:


Angolul nem tudó kedves ismerőseimnek a felirat magyarul: VIGYÁZAT! Ez a tartály tele van politikai ígéretekkel.
J


Az itt töltött eddigi közel két hetem legnagyobb tanulsága, hogy itt "nyugaton" sem különbek az emberek tőlünk, és a helyzet sem jobb. Lehet, hogy ki-ki a maga számítását itt jobban megtalálja, de lehet, hogy nem. Minden csak az egyéntől függ. Itt ugyanúgy legyintenek az emberek, ha politikáról van szó, ugyanazt elpanaszkodta Jack, ami náluk is probléma, hogy folyamatosan változnak a jogszabályok és nehéz megfelelni, és még sok más egyéb problémájuk van. Ugyanúgy ott a kutyaszar az utcán, ugyanúgy húgyszagú a mellékutca vagy egy-egy kapualj, ugyanúgy el van dobálva a szemét a kirándulóösvényen. Talán itt egy  kicsit kevesebb van belőle, mert az arra járó magyarok összeszedik. ;-))

Amiben talán mások, hogy nem keseregnek vagy fogják rá pillanatnyi boldogtalanságukat az adott gazdasági/politikai helyzetre az itt élő emberek (legalábbis, akikkel eddig én találkoztam), hanem egy adottságként kezelik, amiben meg kell tudni élni. Lehet, hogy ezt a több évtizedes demokráciában (akarom mondai demokratikus monarchiában) élés teszi, nem tudom. Az viszont biztos emiatt van, hogy egy cég ilyen feliratot tehet (mer tenni) az autójára. Remélem, megélem még azt az időt (talán nem is leszek még olyan vén csoroszlya), hogy drága vezetőink humorral tudjanak fogadni bármi hasonlót a hatalmi sértettség helyett, és a "köznép" sem rettegne attól folyamatosan, hogy valaki ráküldi a fekete autót... 

Óóóóanyám, kijött rajtam a filozófia. Na inkább hagyjuk is az egészet, mielőtt még elharapódzik! :-) Csak épp elgondolkodtatott ez a szippantós-kocsi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése